Conferentie

Pak je agenda erbij, want de jaarlijkse Leef en leer!-conferentie vindt binnenkort weer plaats! Op donderdag 8 september 2022 kan je in OBA Oosterdok wederom op een inspirerende middag rekenen. Met dit jaar als thema: 

Ondersteboven: van anders denken, naar anders doen 

Gegarandeerd dat je geïnspireerd naar huis gaat! 

Het programma

13.00 – 13.30 uur           inloop

13.20 – 13.45 uur           gezamenlijke opening

13.45 – 14.30 uur           keynote door Marian Spier (inclusief Q&A)

14.30 – 14.45 uur           korte pauze

14.45 – 15.00 uur           muzikaal intermezzo door Zing Nederlands Met Me

15.00 – 15.15 uur           demonstratie leren via VR – Studio VRij

15.30 – 16.15 uur           workshops ronde 1

16.15 – 17.00 uur           workshops ronde 2

17.00 – 18.00 uur           borrel met escapekoffer van Stichting Lezen en Schrijven                           

Locatie

OBA Theater (7e etage)

Oosterdokskade 143

1011 DL Amsterdam

De workshops

Dit jaar kan je maar liefst kiezen uit vijf workshops. Van inclusiviteit, tot denken als een kunstenaar. Er zijn twee rondes, dus je kan je voor twee workshops opgeven. Lees hieronder de beschrijvingen. Onderaan de pagina kan je je aanmelden.

Ronald Nieuwenhuis

De uitdagingen van digitale inclusie met KPN
Onder leiding van Ronald Nieuwenhuis van KPN

Internet is een basisbehoefte, maar niet iedereen heeft toegang. Dit terwijl de wereld in rap tempo digitaliseert. Tijdens deze inspiratiesessie vertelt Ronald Nieuwenhuis (Manager Inclusiviteit & Sociaal Ondernemen) wat KPN al doet op het gebied van digitale inclusie. Daarnaast gaan we tijdens de sessie aan de slag met de vraag: wat zou de rol moeten zijn van een provider op het gebied van digitale inclusie. Hoe kunnen we hierin optrekken en wat kunnen zij doen om de digitale inclusie te bevorderen?

Anne Coolen

Workshop Artivate Yourself
Door Anne Coolen van Aimatart

AimAtArt neemt je in vogelvlucht mee in de wondere wereld van de kunstenaarsmindset. Want wat houdt die kunstenaarsmindset nu precies in? En hoe helpt deze jou te vernieuwen en veranderen? Laat je inspireren door prikkelende voorbeelden, ga aan de slag met concrete opdrachten en ontdek wat de kunstenaarsmindset in jouw werk kan betekenen.  

 

Barbara Meeuwig

Workshop Visual Thinking Strategies
Door Barbara Meeuwig van Leef en leer!

Van de zaal naar een expositie. Tijdens deze workshop leer je te kijken naar kunst door de ogen van taal. Barbara neemt je mee naar een expositie in de OBA. Daar ga je aan de slag met het bekijken van de kunst met een open blik, zonder oordeel. Dat klinkt makkelijker dan het is.

Mila Moleman en Sammie de Vries

Leren door VR… (VR experience)
Door Mila Moleman en Sammie de Vries van Studio VRij

In de workshop leren door VR gaan we dieper in op de educatieve waarde van dit nieuwe medium. VR is een uniek middel om nieuwe skills te leren, angsten te overwinnen en nog veel meer. Als einde van de workshop gaan we brainstormen hoe we VR kunnen gebruiken bij het aanleren van basisvaardigheden.

Ad Korf

Workshop co-design
Door Ad Korf van OBA Ontwerplab

De wereld verandert om ons heen. Als organisaties in de stad, moeten onze gezamenlijke rol constant heruitvinden. Via de methode co-design onderzoeken we via de kansen voor onze organisaties in de toekomst. In verschillende rondes kijken we naar het systeem en de mens binnen dat systeem (bijvoorbeeld vrijwilligers, partners, gemeente). De inzichten knopen we aan elkaar. Zo ontdekken we de contouren van ons toekomst als netwerk.

Inschrijven voor de conferentie en workshops

  • Kies hier de workshops waar je aan wil deelnemen.
  • Je kan je deelnemen aan maximaal 2 workshops.
  • Iedere ronde kunnen er 15 mensen meedoen aan een workshop.
  • Je meldt je automatisch aan voor de hele conferentie. Heb je je al aangemeld? Dan worden de workshops van jouw keuze toegevoegd aan jouw aanmelding.

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner