Nieuws

Nieuws

Hier lees je het nieuws over Leef en leer!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Leef en leer! verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief. Hiermee houden wij je op de hoogte van nieuwtjes van het Leef en leer!-netwerk. Zo hoor je als eerste over nieuwe activiteiten, workshops en trainingen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

20.09.2023

Terugblik: Conferentie Leef en leer! 2023

Op 19 september 2023 vond de jaarlijks Leef en leer! conferentie plaats in het OBA Theater. Dit jaar was het thema: "Jouw taal. Mijn taal?". De conferentie was een middag vol met leuke en interessante sprekers, inspiratiesessies en taalonderwerpen. 

lees meer

20.09.2023

Met je taalmaatje naar het Stedelijk museum - 13 en 17 oktober

In oktober organiseert Leef en leer! weer twee museumbezoeken voor taalleerders en taalcoaches. Deze maand gaan we naar het Stedelijk Museum. Doe je mee?

lees meer

12.09.2023

Taalvrijwilliger Yde (68) ondersteunt anderstaligen: ‘We zoomen nog steeds twee keer per week’

Om onze partners in de stad beter te leren kennen en te zien waar zij zich dagelijks voor inzetten, gaan we iedere maand met organisaties en vrijwilligers in gesprek. Deze week een interview met Yde Linsen, een taalvrijwilliger die naast zijn vaste dag op het ROC ook Taalmaatje is en twee keer per week zoomt met een statushouder.

lees meer

19.07.2023

Verslag Stedelijk Netwerkoverleg Taal op 6 juli

Op 6 juli vond het Stedelijk Netwerkoverleg Taal plaats in OBA Oosterdok. Verschillende organisaties, vrijwilligers en gemeente Amsterdam hebben hieraan deelgenomen. 

lees meer

27.06.2023

Tip: De Nederlandse Taalshow

Wil je nog iets leuks doen deze zomer? Kom naar de talige voorstelling van De Nederlandse Taalshow op de Parade.

lees meer

23.06.2023

Meld je aan | conferentie 2023: 'Jouw taal. Mijn taal?'

Pak je agenda erbij en noteer het alvast. Op dinsdag 19 september vindt weer de jaarlijkse conferentie plaats van Leef en leer!. Dit jaar is het thema: 'Jouw taal. Mijn taal?'. 

lees meer

23.06.2023

Stedelijk netwerkoverleg taal (6 juli)

Op 6 juli organiseren wij weer het Stedelijk Netwerkoverleg Taal. Dit keer helemaal in het teken van leermethodes en lesmaterialen.

lees meer

12.06.2023

Organisaties in beeld: Het Leeshuis

Om onze partners in de stad beter te leren kennen en te zien waar zij zich dagelijks voor inzetten, gaan we iedere maand met een partner in gesprek. Deze maand nemen we een kijkje in het Leeshuis in Amsterdam-Noord.

lees meer

23.05.2023

Theater: wij spelen jouw verhaal

De acteurs van theatergroep Wij Spelen Jouw Verhaal spelen de verhalen van jou en jouw buren.

lees meer

15.05.2023

Verslag van Spel & Taal in OBA Oosterdok op 10 mei

Woensdag 10 mei was het zover: het eerste 'Taal leren met spel' dagdeel ging van start. Met in totaal 7 taalkoppels, dus 14 deelnemers in totaal, gingen we aan de slag.

lees meer

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner