Nieuws

Nieuws

Hier lees je het nieuws over Leef en leer!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Leef en leer! verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief. Hiermee houden wij je op de hoogte van nieuwtjes van het Leef en leer!-netwerk. Zo hoor je als eerste over nieuwe activiteiten, workshops en trainingen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

23.05.2023

Theater: wij spelen jouw verhaal

De acteurs van theatergroep Wij Spelen Jouw Verhaal spelen de verhalen van jou en jouw buren.

lees meer

15.05.2023

Verslag van Spel & Taal in OBA Oosterdok op 10 mei

Woensdag 10 mei was het zover: het eerste 'Taal leren met spel' dagdeel ging van start. Met in totaal 7 taalkoppels, dus 14 deelnemers in totaal, gingen we aan de slag.

lees meer

21.04.2023

Meld je aan voor Zing Nederlands Met Me

Leef en leer!, OBA en Paradiso brengen Zing Nederlands Met Me terug. En wel op drie dagen: donderdag 25 mei, zondag 25 juni (in Paradiso) en dinsdag 31 oktober kan je weer met ons meezingen op leuke Nederlandse liedjes. Kom je ook?

lees meer

17.04.2023

Save the date: Zing Nederlands Met Me komt terug!

Op donderdag 25 mei, zondag 25 juni en dinsdag 31 oktober kun je weer meedoen met het inmiddels bekende meezing-evenement van Paradiso, Leef en Leer! en de OBA. Zing Nederlands Met Me is een programma voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren. Taalvrijwilligers en hun maatjes zijn dan ook van harte uitgenodigd om uit volle borst mee te komen zingen!

lees meer

07.04.2023

Update Digi Challenge 2023

Eind januari begonnen we met veel plezier aan 5 Digi Challenges, waarbij we actief aan de slag gingen met digitale inclusie in de stad Amsterdam. Bij deze een korte update hoe het er nu voor staat. En ook een vraag om hulp! We kunnen jullie input namelijk gebruiken. Lees hiervoor even verder en blader naar onder voor deze vraag.

lees meer

07.04.2023

Informatie over de nieuwe inburgeringswet

Vanuit Leef en leer! en het informele netwerk bieden wij ook statushouders hulp bij hun inburgering. Zo ondersteunen wij het informele taalaanbod, wat bestaat uit taal activiteiten en allerlei vormen van het oefenen van het Nederlands. De nieuwe inburgeringswet die is ingevoerd door de overheid heeft gevolgen voor hoe inburgering bij de gemeente Amsterdam ingebed wordt. Daarom hebben we de gemeente gevraagd om de nieuwe inburgeringswet nog eens op een rijtje te zetten.

lees meer

07.04.2023

Verslag Stedelijk Netwerkoverleg Taal 23 maart 2023

Het Stedelijk Netwerkoverleg Taal van 23 maart stond in het teken van creatieve werkvormen. Naast een update vanuit Leef en leer! kon je workshops volgen van taaladviseurs Barbara Meeuwig en Coos Lohman. Een interessante middag!

lees meer

05.04.2023

Taal leren door storytelling: hoe werkt dat?

Barbara Meeuwig, taaladviseur van Leef en leer! geeft al jarenlang interessante trainingen en workshops aan taalvrijwilligers. Hiermee geeft ze taalvrijwilligers nieuwe manieren om iemand anders de taal te laten leren op een goede én leuke manier. Een van de manieren om taalleerders met veel plezier met taal aan de slag te laten gaan, is Storytelling.

lees meer

14.03.2023

Webinar 28 maart: de succesformule van Studiekringen50plus

De Studiekring is een zelfsturende, laagdrempelige voorziening voor ouderen om te blijven leren en kennis te delen met anderen. Er zijn inmiddels meer dan 100 van deze studiekringen in Nederland, met een duurzaam aanbod voor ouderen, vrijwel zonder kosten en met hoge waardering van deelnemers. In de webinar op 28 maart wordt uitgelegd hoe je zelf zo'n Studiekring kunt starten, wat de waarde ervan is voor deelnemers en wordt de methodiek toegelicht.

lees meer

06.03.2023

Verslag: Erik Scherder over het belang van myeline in je hersens

Het was een drukte van belang, zo op een maandagmiddag. Het OBA Theater stond op 27 februari vol met vrijwilligers en vrijwilligers-in-spe die allemaal wilden weten hoe je hersens werken en waarom toch dat vrijwilligerswerk zo belangrijk is. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, kwam vertellen over nieuwe verbindingen, op uitnodiging van Vrijwilligers Centrale Amsterdam en Leef en leer!.

lees meer

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner