Even voorstellen

We zijn ontzettend blij met twee nieuwe enthousiaste collega’s, die deze maand zijn begonnen. Hieronder stellen Aniek Meijer (links op de foto) en Petra Merkens (rechts) zich aan je voor.

Aniek Meijer

Sinds 2 september ben ik werkzaam bij Leef en leer! als Programmamedewerker. Ik ben opgegroeid in Gelderland en heb een bachelor Pedagogiek behaald in Nijmegen. In 2010 ben ik naar Amsterdam verhuisd om Culturele Antropologie te gaan studeren aan de UvA.

Na mijn studie heb ik voor verschillende non-profit organisaties gewerkt die zich bezighouden met het vergroten van kansengelijkheid door middel van educatie, onder andere voor een Nederlandse stichting in Sri Lanka.

Ik woon in de Baarsjes en hou naast de drukte en levendigheid van Amsterdam ook erg van de natuur. Verder hou ik van reizen, lezen, sporten, koken (en eten!) en ga ik graag naar de film. 

Ik heb er ontzettend veel zin in om me voor en in de OBA te gaan inzetten voor Amsterdammers en kijk er naar uit om iedereen de komende tijd te leren kennen!

Petra Merckens

Op 3 september ben ik als NT2-docent OBA Leef en leerpunten bij jullie komen werken. Ik vind dit fantastisch. Pas een paar jaar geleden ben ik de post-hbo opleiding Docent NT2 gaan doen. Dat was de beste beslissing ooit. Vanaf het begin voelde ik me als een vis in het water. Als docent kreeg ik, naast de ‘gewone’ inburgeraars, te maken met analfabete en anders-alfabete leerders. Ik heb gemerkt dat deze laag opgeleide mensen grote problemen hadden bij het leren van de taal. Een taal leren als je niet kunt lezen en schrijven is een heel moeilijke opgaaf. Maar niet alleen dat. 

Ik ontdekte dat laaggeletterdheid op heel veel levensterreinen gevolgen heeft. Het controleren van een kassabon, het zoeken van informatie op internet, het begrijpen van een medicijnen-etiket, het invullen van een formulier, het krijgen van een baan, het zijn allemaal extra hoge hordes in een levenslange hindernisloop.

Toen ik de vacature zag voor NT2-docent Leef en leerpunten zag, wist ik direct: ik wil deze baan! Ik had gehoord en gelezen dat de OBA volop in beweging is en zag direct voor me hoe ik zou willen meehelpen de dienstverlening voor mensen met anderstalige achtergrond verder te ontwikkelen. Ook de samenwerking die dat in- en extern vraagt, sprak en spreekt me enorm aan. Ik ben erg blij dat ik vanuit mijn NT2-blik het werk bij de OBA mag ondersteunen!

Delen via

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner