Verslag Digi Challenge #4

Afgelopen week vond de vierde editie plaats van de Digi Challenge. Dit keer geheel digitaal vanuit een studio-setting in de OBA. Samen blikten we terug op het afgelopen jaar en stond de vraag centraal of de lockdowns voor een digitale versnelling hebben gezorgd?

Het programma bestond uit twee delen; een plenair deel met diverse tafelgasten en een interactief deel waarbij de deelnemers met elkaar verder praten op deelthema’s. Ervaringen van de afgelopen maanden werden met elkaar gedeeld, kennis werd uitgewisseld en de samenwerking werd opgezocht.

Conclusie Digi Challenge #4
We kunnen na de vierde Digi Challenge concluderen dat er veel in gang is gezet de afgelopen jaren en dat in het bijzonder 2020 ons ‘dwong’ een grote stap te maken met digitale communicatie. Ook werden de groepen die minder digitaal vaardig zijn (en/of niet beschikken over een bruikbaar device) nog meer zichtbaar. Tot slot werd duidelijk dat we digitale inclusie alleen kunnen realiseren als we dit met elkaar doen.

Op naar 2021
En dat is dan ook precies de reden dat we in 2021 meer contact tussen verschillende partijen gaan faciliteren, zodat er meer samenwerkingen en effectieve acties ontstaan. Daarover hopelijk meer tijdens Digi Challenge 2021. Wordt vervolgd!

Lees hier het hele verslag en bekijk hier de opname:

Delen via

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner