Verslag van Spel & Taal in OBA Oosterdok op 10 mei

Woensdag 10 mei was het zover: het eerste 'Taal leren met spel' dagdeel ging van start. Met in totaal 7 taalkoppels, dus 14 deelnemers in totaal, gingen we aan de slag.

Na een kort voorstelrondje hebben we een groepsactiviteit gedaan waarbij iedereen door vragen aan elkaar te stellen erachter komt of je bij elkaar 'hoort' of niet.

Vervolgens zijn de deelnemers aan vier tafels gaan zitten. Helaas was er één taalkoppel dat dus niet met een ander taalkoppels in contact kwam. Dat was jammer! Gelukkig heeft een medewerker van de OBA zo nu en dan meegedaan met de taalspelletjes.

Iedere 20 minuten verplaatste iedereen naar een andere tafel, waar weer een nieuwe werkvorm werd aangeboden.

Er werd druk in het Nederlands gepraat en mooie herinneringen, ervaringen en eigenschappen gedeeld. Tot slot hebben we weer een gezamenlijk spelletje gedaan, waarbij er zelfs een prijs werd gewonnen!

De feedback was vooral lovend: gemiddeld gaven de deelnemers deze bijeenkomst een 8.5. Verder werden er opmerkingen geplaatst als: leuk om met andere taalkoppels kennis te maken/ spelenderwijs leren/ interactief en leerzaam.

Ook zin om als taalkoppel mee te doen aan een 'Taal leren met spel' dagdeel?

Dat kan nog op maandag 5 juni 14.30 - 16.30

Ben je taalvrijwilliger en wil je een workshop volgen waarin verschillende werkvormen en spelletjes aangeboden worden en besproken wordt hoe ook jij met een eenvoudige aanpassing deze activiteit kan doen met jouw groepje/taalmaatje? 

Geef je dan op voor de bijeenkomst van woensdag 7 juni 14.00 - 17.00.

Je bent pas zeker van een plekje op een van deze bijeenkomsten als je je via de website opgeeft.

Geef je hier op

Delen via

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner