Wijzer.amsterdam helpt digitaal, gratis en op afstand

Deze deze digitale wegwijzer is bedoeld voor alle Amsterdammers die online vanuit huis contact, hulp en informatie zoeken. Het platform wijzer.amsterdam biedt betrouwbare ondersteuning bij digitale vragen.

Het is een initiatief van het Ontwerplab Digitale Stad, een samenwerkingsverband van de gemeente Amsterdam, OBA, Cybersoek en ontwerpcollectief idiotēs. Ontwerplab Digitale Stad staat voor een inclusief digitaal Amsterdam, en werkt mee aan digitale vaardigheden voor alle Amsterdammers. 

Agenda Digitale Stad
Wethouder Touria Meliani (Digitale Stad) vindt wijzer.amsterdam een goed initiatief: “Nu we vanwege de corona-maatregelen allemaal zo veel mogelijk binnen blijven, is het logisch dat meer mensen online gaan om contact te onderhouden met elkaar en de stad. Ook zien meer mensen de mogelijkheden om online cursussen te volgen en te kunnen blijven werken. Samen met de OBA en andere partners zorgt de gemeente Amsterdam met dit platform – waar iedereen terecht kan voor gratis advies en betrouwbare hulp – voor een toegankelijke en veilige digitale wereld voor alle Amsterdammers. Dat is nu belangrijker dan ooit.”

Doe mee en deel wijzer.amsterdam via jouw website
Via de chatfunctie krijgen bezoekers van dit platform antwoord op uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld over videobellen, computerhulp, veilig online of thuisonderwijs. Ook biedt de wijzer toegang tot het online aanbod van de OBA, nu alle bibliotheeklocaties in de stad voorlopig gesloten zijn (oba.nl/online).

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk Amsterdammers zich verbonden voelen via wijzer.amsterdam. Daarom is deze wegwijzer ontworpen als een widget, die eenvoudig op andere websites geïntegreerd kan worden. Wil je meer informatie hierover? Stuur dan een mail naar: m.vos@oba.nl

Delen via

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner