Nieuws

Nieuws

Hier lees je het nieuws over Leef en leer!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Leef en leer! verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief. Hiermee houden wij je op de hoogte van nieuwtjes van het Leef en leer!-netwerk. Zo hoor je als eerste over nieuwe activiteiten, workshops en trainingen.

Aanmelden

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Vul het aanmeldformulier in.

25.02.2019

Breng de Belastingdag onder de aandacht

Binnenkort organiseert de OBA weer de Belastingdag. Om deze dag tot een succes te maken, kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Zou je de Belastingdag onder de aandacht willen brengen bij iedereen die onze hulp goed kan gebruiken?

lees meer

25.02.2019

Stad en Taal

Nederlandse les gaat over meer dan alleen het leren van een taal. Ook verdieping in de Nederlandse geschiedenis en de kunst en cultuur helpt mensen om zich thuis te voelen in de stad. Onder de naam Stad en Taal bieden zes Amsterdamse musea in samenwerking met de gemeente een educatief programma aan dat speciaal is ontwikkeld voor cursisten Nederlands als tweede taal.

lees meer

21.02.2019

Nieuw leerboek Fun with Tigrinya

Mezekir Semere is op zijn dertiende van Eritrea naar Nederland gekomen. De sleutel tot integratie is in zijn ervaring het leren van de Nederlandse taal geweest. Wel heeft het hem veel moeite gekost om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Hij miste een leerboek dat hem begeleidde in het leren van de Nederlandse taal. 

lees meer

20.02.2019

Uitnodiging Taal Tafel

Kom je ook naar de Taal Tafel op dinsdag 19 maart a.s.? Participatiecentrum Eva & Adam organiseert een bijeenkomst voor iedereen in Amsterdam Noord die zich bezighoudt met basisvaardigheden als taal en rekenen.

lees meer

06.02.2019

Zing Nederlands Met Me – volgende editie zondag 17 maart

Voor iedereen die de taal beter wil leren - omdat dat zingend sneller gaat - en voor een ieder die graag uit volle borst zingt en nieuwe mensen wil ontmoeten. 

lees meer

30.01.2019

Laaggeletterdheid een groot probleem in de stad

Eén op de vijf Amsterdammers is laaggeletterd. Amsterdammers die moeite hebben met lezen en schrijven lopen hierdoor in hun dagelijks leven tegen problemen aan die grote gevolgen kunnen hebben voor hun privéleven en hun gezondheid. Cabaretier Jeffrey Spalburg gaat voor AT5 de komende weken op stap met verschillende Amsterdamse laaggeletterden.

lees meer

30.01.2019

Nieuws uit College van burgemeester en wethouders

Lees hier de highlights van het college van B en W van oktober 2018 op het gebied van Volwasseneneducatie, Laaggeletterdheid en Inburgering en Armoede en Schuldhulpverlening! 

lees meer

30.01.2019

InburgerBar

De OBA is jarig, 100 jaar! Dat wordt gevierd met allerlei activiteiten in Amsterdam, 100 dagen lang. Zoals de rondreizende InburgerBar. Bezoekers kunnen onder het genot van een lekker (al dan niet vegetarisch) burgertje al hun vragen stellen over het leren van Nederlands, het Inburgeringsexamen en het Staatsexamen. De InburgerBar reist langs 13 OBA vestigingen verspreid door de stad.

lees meer

30.01.2019

Oproep: help ons de kaart verbeteren!

Leef en leer! brengt het overzicht van het lesaanbod in Amsterdam in kaart op de website. Dit is ingewikkeld en hier valt dan ook altijd wat te verbeteren. Heb jij hier een duidelijke ideeën over? Denk dan met ons mee! 

lees meer

28.01.2019

OBA Belastingdag 2019

Ken je mensen die moeite hebben met hun belastingaangifte? Wijs ze dan op de OBA Belastingdag!

lees meer

Webdesign: Creative Data | Vormgeving: Dsyner