In de bibliotheek

In de bibliotheek

Ook in de bibliotheken van de OBA ben je van harte welkom om te leren schrijven, lezen en spreken in het Nederlands. Of om te leren omgaan met de computer.


Bekijk het overzicht van 26 OBA-vestigingen op de kaart.

Wat kun je doen in de OBA?

Het NL Plein
Op deze leerplek vind je alles om je Nederlands te verbeteren. Er zijn leerboeken. En er zijn Oefen-pc’s (computers) met leerprogramma’s om te oefenen. Ga naar het Oefenspreekuur als je vragen hebt over de computers of de boeken. Op het NL Plein is altijd iemand om je te helpen. Meer informatie.

Lezen en lenen
De OBA heeft boeken, kranten en tijdschriften in het Nederlands. Maar ook in veel andere talen. Die kun je in de OBA ook lezen op een computer of op je smart phone. Op het NL Plein zijn boeken om Nederlands te leren. Je hebt een OBA-pas nodig om de boeken te lenen en mee te nemen. Wil je lid worden van de OBA? Kijk hier voor meer informatie.

Oefenen en leren
Op de computers staan programma’s voor taal, rekenen en werken met de computer. Op de computers kun je ook oefenen voor het inburgeringsexamen en het Staatsexamen NT2. Je kunt ook met een vrijwilliger komen oefenen. Meer informatie.

Meeleesclub


Voorlezen en praten

De Meeleesclub is voor mensen die het leuk vinden om elke week samen te lezen. En om te praten over een boek. Na het lezen kun je oefenen op de computer. Meer informatie.
De OBA heeft ook voorleesuurtjes voor ouders en kinderen. Je kunt samen met je kind luisteren naar een verhaal.

Digitaal sterker
In de OBA kun je leren werken met de computer. In de cursus Digisterker leer je hoe je met de computer zaken regelt met de overheid. Je leert hoe je je DigiD aanmaakt. Je leert hoe je belasting kan doen. En hoe je je uitkering of toeslagen kunt regelen. Meer informatie. 

Club Tweede Vaderland
Bij Club Tweede Vaderland luister je naar verhalen. En je ontmoet mensen uit de hele wereld. Deze bijeenkomsten vinden vaak plaats in de Centrale OBA. Meer informatie.

Wil je oefenen en leren in de OBA? Kom langs in een van de 26 OBA-vestigingen of kijk op de website www.oba.nl.

Webdesign: Creative Data | Vormgeving: Dsyner