Handig hulpje voor jongeren om zelf geldzaken te regelen

Veel jongeren boven de 18 jaar hebben of krijgen schulden. Deze jongeren weten niet hoe ze hun financiën op orde moeten houden en ze hebben niemand in hun omgeving die ze hierbij kan helpen. Speciaal voor deze jongeren heeft Amsterdam de app Ping Ping ontwikkeld. Deze app helpt jongeren met het regelen van hun geldzaken, wat ze voorbereidt op een schuldenvrije toekomst.

Samen met alle betrokkenen, waaronder jongeren, creëerde gemeente Amsterdam de Ping Ping app. Deze tool helpt jongeren vanaf 17 jaar stap voor stap met het regelen van geldzaken. Zo legt de app uit hoe je een DigiD aanvraagt, hoe je belastingaangifte doet en hoe je je zorgverzekering kiest en betaalt. Vooral bij zorgverzekeraars staan veel jongeren namelijk in de schuld en dit resulteert in hoge boetes. Door het aanbieden van deze app kunnen gemeentes hun jongeren helpen en voorkomen dat ze met een achterstand beginnen. 

Wijs jongeren op deze app

Het regelen van financiën kan erg ingewikkeld zijn en op jonge leeftijd verlies je al snel het overzicht. Wanneer hun ouders ook niet kunnen helpen, komen jongeren dus al snel in de problemen. Dit geldt voor te veel Nederlandse jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Samen kunnen we hier iets aan doen! Kom je veel in contact met jongeren, of met ouders van kinderen rond de 18 jaar, wijs ze dan op Ping Ping

Delen via

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner