OBA organiseert: Meeleesclub

Op het puntje van de bank zitten bij het lezen van een spannend boek of juist lekker wegdromen bij een mooi verhaal. De tijd staat stil en je begeeft je in een andere wereld. Voor wie lezen en/of taal lastig is, is dit geen bekend gevoel. De Meeleesclub maakt dat mogelijk.

Als (voor)lezen niet vanzelfsprekend is

Nederland telt ongeveer twee miljoen mensen die moeite hebben met lezen (en schrijven). Voor deze laaggeletterden is zelfstandig een boek lezen, een krant openen of zelfs (klein-)kinderen voorlezen niet vanzelfsprekend. Dit komt doordat ze de vaardigheid om te lezen missen. Maar dit moet hun toch niet in de weg staan. Zij moeten ook kunnen genieten van een mooi verhaal en het leesplezier ervaren.

Op reis met de Meeleesclub

Voor mensen die graag willen genieten van een mooi verhaal met een goed extra steuntje in de rug, organiseert de OBA de Meeleesclubs. De Meeleesclubs vinden op dit moment online en fysiek (in 3 vestigingen) plaats.

Deelnemen aan zo’n leesclub is een belevenis op zich. De deelnemers worden meegenomen op reis door het verhaal. Ze hoeven niet hardop mee te lezen. Dit wordt overgelaten aan de begeleider. Zij lezen in stilte mee zodat er meer genoten en beleefd wordt. Daarnaast wordt net zoals in reguliere leesclubs over de gebeurtenissen, de karakters, de thema’s in het verhaal etc. gesproken. Iedereen wordt uitgenodigd om zijn bevindingen en ervaring met de rest te delen. 

Leuke bijkomstigheid is dat de deelnemers op een plezierige en informele manier aan taalniveau verbetering werken. Daarnaast is het een geleigenheid nieuwe mensen te ontmoeten en leren kennen.

Meedoen?

Ken jij iemand die samen met anderen van een mooi verhaal wil genieten? Of wil je een Meeleesclub begeleiden? Klik dan op de button hieronder.

Naar de meeleesclub

Delen via

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner