Omgaan met laaggeletterdheid

Sinds begin dit jaar biedt Leef en leer! de training Omgaan met Laaggeletterdheid aan voor vrijwilligers en professionals die in hun werk te maken kunnen krijgen met cliënten die laaggeletterd zijn. In de training leren deelnemers de problematiek tijdig herkennen en hier adequaat op te reageren.

Inmiddels hebben de eerste deelnemers de training afgerond. Door professionals van de Regenbooggroep werd de training gemiddeld met een 8,5 beoordeeld. Hieronder een aantal van hun reacties:

“Met zoom en de breakout rooms werd een echte klas nagebootst. Er was aandacht voor vragen en er werd tijd genomen om daarop in te gaan. De oefeningen waren confronterend en leerzaam.”

“Zeer leerzame training, theorie en praktijk (zelf oefenen en van elkaar leren) heel prettig afgewisseld. Ik heb er veel van opgestoken.”

“Heb geleerd dat er veel te leren valt over communiceren met laaggeletterden, meer dan ik dacht. Het heeft me veel bewustwording opgeleverd.”

Ook geïnteresseerd in deze training? Kijk hier voor meer informatie en neem contact met ons op als je meer wilt weten of mee wilt doen. 

Deze trainingen zijn kosteloos.

Wegens de coronacrisis bieden we de training nu ook geheel online aan. 

Delen via

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner