Stad en Taal
Nederlandse les gaat over meer dan alleen het leren van een taal. Ook verdieping in de Nederlandse geschiedenis en de kunst en cultuur helpt mensen om zich thuis te voelen in de stad. Onder de naam Stad en Taal bieden zes Amsterdamse musea in samenwerking met de gemeente een educatief programma aan dat speciaal is ontwikkeld voor cursisten Nederlands als tweede taal.
Wat houdt Stad en Taal in?
Onder de naam Stad en Taal bieden zes Amsterdamse musea in samenwerking met de gemeente een educatief programma aan dat speciaal is ontwikkeld voor cursisten Nederlands als tweede taal. Stad en Taal biedt een kennismaking met kunst, cultuur en geschiedenis, waarbij taalverwerving en cultuurparticipatie gestimuleerd worden.
Tijdens de programma’s van Stad en Taal werken de deelnemers op een actieve en leuke manier aan hun taalverwerving, verdiepen ze zich in historische en hedendaagse objecten en wisselen ze meningen en verhalen uit. Binnen alle onderdelen van Stad en Taal staat interactie en dialoog centraal. Voor elk niveau is er een programma opgesteld. Ook worden cursisten uitgenodigd om actief deel te nemen aan het gesprek en hun ervaringen en verhalen te delen.
Voor wie is Stad en Taal?
Stad en Taal biedt programma’s voor deelnemers aan inburgeringstrajecten, cursisten Nederlands als tweede taal, cursisten alfabetisering, Taal en Ouderbetrokkenheidgroepen, Internationale Schakelklassen en deelnemers aan empowerment trainingen.
Welke musea doen mee?
Aanmelden?
Wil je je aanmelden voor een rondleiding bij één van deze musea? Dan kan dat via de website van het museum. Daar staat meer informatie over het programma, hoe lang de rondleiding duurt, de kosten en kun je de rondleiding per groep boeken.