Dinsdag 24 mei: stedelijk netwerkoverleg taal

Op dinsdag 24 mei organiseert Leef en leer! in OBA Oosterdok het stedelijk netwerkoverleg taal. Deze staat in het teken van de samenwerking en doorstroom van het formele en informele taalaanbod in de stad. Je bent van harte uitgenodigd. 

Formeel/informeel taalaanbod in Amsterdam

De samenwerking en doorstroom tussen het formele en informele taalaanbod in de stad is altijd een relevant thema. Dit jaar is het extra belangrijk, gezien de nieuwe wet inburgering die sinds 1 januari 2022 in werking is getreden. Hieraan hebben we tijdens het stedelijk netwerkoverleg in juni 2021 al eens uitgebreid aandacht besteed met o.a. een presentatie over de nieuwe wet vanuit de gemeente. Nu we bijna halverwege het jaar zijn, kunnen we alvast terugblikken op het afgelopen half jaar. Hoe staat het ervoor? en waar kunnen we nog van leren?

Opbouw van het overleg

We starten dit stedelijk netwerkoverleg met vier presentaties van organisaties uit ons netwerk. Met onder andere voorbeelden van succesvolle samenwerkingen en toelichting vanuit formele aanbieders over wat de wet inburgering voor hen betekent. Daarna gaan we met elkaar in gesprek om uit te wisselen hoe de formele en informele organisaties elkaar het beste kunnen vinden in de samenwerking. En hoe we er samen voor kunnen zorgen dat taalleerders op de juiste plek terecht komen.

Programma:

14.30 – 15.00: Inloop (Forumzaal)

15.00 – 15.05: Welkom

15.05 – 15.15: Niels Tubbing: update Wet inburgering

15.15 – 16.30: Presentaties van organisaties uit het netwerk (zie hieronder)

16.30 – 17.00: Uitwisseling in groepen

17.00 – 17.30: Borrel (Stadsbar 7e verdieping)

Meld je aan via deze link <

Presentaties

Doreen Bor

Doreen Bor (taalcafé Protestantse Diaconie & Susan Delsing NT2 klas): over de succesvolle samenwerking tussen hun informele en formele taalaanbod.

Anna Marie de Wijs

Anna Marie de Wijs (SIPI): over het NT1 aanbod en de samenwerking met informele aanbieders

Clotilde Caillault  

Clotilde Caillault (Vrijwilligers Centrale Amsterdam): over de participatie van laagtaalvaardigen (vanaf niveau A1) als vrijwilliger.

Lotte Trienekens

Lotte Trienekens (NL Training): over uitvoering inburgeringsaanbod, participatie van cursisten en samenwerking informeel aanbod

We hopen jullie allemaal te zien op 24 mei!

Delen via

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner