Voor taalondersteuners: lesbrief over energie

Veel laaggeletterden hebben moeite met het begrijpen van informatie over energiekosten. Stichting Lezen en Schrijven heeft deze informatie nu ook beschikbaar gesteld in eenvoudige taal, zodat taalvrijwilligers en -docenten hun cliënten hiermee kunnen helpen! 

Stichting Lezen en Schrijven heeft een lesbrief opgesteld die informatie over energie begrijpelijk maakt voor laaggeletterden. Deze lesbrief legt in eenvoudige taal de huidige energiekosten uit en vertelt ook over de regelingen die de overheid heeft om mensen hiermee te helpen. Ook staan er oefeningen in die cliënten met hun docenten kunnen doen, om bijvoorbeeld inzicht te krijgen in hun energieverbruik. Zo leren ze hoe ze energie kunnen besparen en hoe ze hun rekeningen moeten betalen. 

Door deze informatie ook in eenvoudige taal aan te bieden, zorgt de stichting ervoor dat laaggeletterden zelfstanding hun financiën kunnen regelen en geen toeslagen mislopen. Ben je taalvrijwilliger of -coördinator en ken jij iemand die hier behoefte aan heeft? Deel de lesbrief met je omgeving en help laaggeletterden met het regelen van hun energiezaken! 

Delen via

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner