Webinar 28 maart: de succesformule van Studiekringen50plus

De Studiekring is een zelfsturende, laagdrempelige voorziening voor ouderen om te blijven leren en kennis te delen met anderen. Er zijn inmiddels meer dan 100 van deze studiekringen in Nederland, met een duurzaam aanbod voor ouderen, vrijwel zonder kosten en met hoge waardering van deelnemers. In de webinar op 28 maart wordt uitgelegd hoe je zelf zo'n Studiekring kunt starten, wat de waarde ervan is voor deelnemers en wordt de methodiek toegelicht.

De webinar vindt plaats op 28 maart 2023, van 15.30 - 16.30 uur, en wordt gegeven door Yvonne Sinkeldam, Wim Heijser en leden van de Studiekringen50plus.

Studiekringen50plus is dé succesformule voor bibliotheken, welzijnsinstellingen, educatieve instellingen, maar ook voor instellingen van vluchtelingenwerk en uit het sociaal domein. De Studiekring is namelijk een zelfsturende, laagdrempelige voorziening voor ouderen om te blijven leren en kennis te delen met anderen. Het is een effectieve sociale interventie die na een korte startperiode door senioren zelf uitgevoerd kan worden en daarmee niet afhankelijk is van externe financiering. Als organisatie help je met het werven van deelnemers en houd je contact op afstand. De resultaten zijn erg goed: deelnemers zijn erg enthousiast en onderzoek laat bovendien zien dat door deelname aan een studiekring mensen uit een isolementspositie komen en actiever worden in de omgeving.

Een studiekring is een activiteit, die zorgt voor een actief  en gezond brein, hierin herkennen we de boodschappen van Dick Swaab, Emeritus Hoogleraar Neurobiologie, AMC, Universiteit van Amsterdam en Erik Scherder, de bekende neuropsycholoog van de Vrije Universiteit in Amsterdam. 

De Studiekringen50plus is een initiatief van Unesco Leerstoel Volwasseneducatie en Vrije Universiteit Brussel.

Aanmelden kan via deze link

Delen via

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner