Nieuws

Nieuws

Hier lees je het nieuws over Leef en leer!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Leef en leer! verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief. Hiermee houden wij je op de hoogte van nieuwtjes van het Leef en leer!-netwerk. Zo hoor je als eerste over nieuwe activiteiten, workshops en trainingen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

19.01.2023

Uitnodiging: Erik Scherder op 27 februari

Foto: Daan Brand Kom ook naar deze interessante gratis bijeenkomst van Vrijwilligers Centrale Amsterdam en Leef en Leer! Op maandag 27 februari organiseren Vrijwilligers Centrale Amsterdam en Leef & Leer! een bijzondere bijeenkomst. Een bijeenkomst met de titel ‘Nieuwe verbindingen’, speciaal voor bestaande én aanstaande vrijwilligers van de stad, en alle mensen van de organisaties waarvoor zij zich inzetten. We willen laten zien hoe belangrijk het is om je in te zetten en actief te zijn (of blijven).

lees meer

16.01.2023

Kijktip: item laaggeletterdheid in Pointer

Zondag 15 januari is in Pointer aandacht besteed aan de aanpak van laaggeletterdheid. Hierbij stond de vraag centraal: 'waarom is het zo lastig om het probleem van laaggeletterdheid aan te pakken'? Een vraag waar veel organisaties zich mee bezig houden. 

lees meer

14.12.2022

Toegang tot de digitale wereld is een mensenrecht

In de week van 5 tot 11 december 2022 was het Digital Rights Day (een hele week, jazeker). Daarin werd aandacht besteed aan digitale mensenrechten. Ruud Yap, CTO van OBA, verantwoordelijk voor de hybride bibliotheek, ging tijdens Digital Rights Day Live op 9 december, in Pakhuis de Zwijger in gesprek over dit onderwerp. Hij sprak met Ger Baron (CTO) van Gemeente Amsterdam, Karien Sondervan (directeur) van Cybersoek en Daan van Hooff (adjunct-directeur) van het Iedersland College. De inzichten deelt Ruud graag.

lees meer

13.12.2022

Verslag: Stedelijk Netwerkoverleg Taal 8 december 2022

Op donderdag 8 december organiseerden we het laatste netwerkoverleg van dit jaar, die bestond uit een programma met twee sessies: het bereiken van NT1'ers met een uitkering en netwerken & uitwisselen.

lees meer

12.12.2022

Meer uit je taalbijeenkomsten halen met Barbara en Coos

Werk je met een groep of juist 1-op-1? De kans is groot dat je bijeenkomsten soepel verlopen en dat je het idee hebt dat je goede taalondersteuning biedt. Het kan ook zijn dat je hier en daar nog wat inspiratie of advies kunt gebruiken. Laat je in dat geval inspireren door elkaar en door onze ervaren docenten NT2 Taaladviseurs Barbara en Coos.

lees meer

05.12.2022

Organisaties in beeld: Amsterdams Buurvrouwen Contact

Om onze partners in de stad beter te leren kennen en te zien waar zij zich dagelijks voor inzetten, gaan we iedere maand met een partner in gesprek. Deze maand een kennismaking met het Amsterdams Buurvrouwen Contact.

lees meer

15.11.2022

Uitnodiging: Digi Challenge 26 januari 2023

A little less conversation, a little more action Tijd voor actie! De afgelopen jaren hebben we uitgebreid stilgestaan bij digitale inclusie. Ook hebben we gesproken over mogelijke oplossingen om ervoor te zorgen dat er niemand buiten de boot valt in een snel veranderende digitale wereld. In 2023 pakken we het anders aan.

lees meer

14.11.2022

Verslag en presentatie Stedelijk Netwerkoverleg Digitaal 27 oktober

Op 27 oktober vond het Stedelijk Netwerkoverleg Digitaal plaats in OBA Oosterdok. Hieraan hebben verschillende digitale organisaties, vrijwilligers en de gemeente Amsterdam deelgenomen. Naast een inspiratiesessie over het belang van digitale inclusie bij KPN, werd de nieuwe basistraining Digitaal door Leef en leer! gepresenteerd. 

lees meer

14.11.2022

Organisaties in beeld: Vrijwilligers Centrale Amsterdam

Om onze partners in de stad beter te leren kennen en te zien waar zij zich dagelijks voor inzetten, gaan we iedere maand met een partner in gesprek. Deze maand is het de beurt aan de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). 

lees meer

11.11.2022

Save the date: Stedelijk Netwerkoverleg Taal

Op 8 december organiseert Leef en leer! weer een Stedelijk Netwerkoverleg Taal. Zet de datum vast in je agenda, meer informatie volgt later.

lees meer

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner