Nieuws

Nieuws

Hier lees je het nieuws over Leef en leer!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Leef en leer! verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief. Hiermee houden wij je op de hoogte van nieuwtjes van het Leef en leer!-netwerk. Zo hoor je als eerste over nieuwe activiteiten, workshops en trainingen.

Aanmelden

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Vul het aanmeldformulier in.

27.05.2019

Wisseling van de wacht bij Leef en leer!

Vanaf 1 mei heeft Marjolein Dordregter het stokje overgenomen van Willem Berghoef als projectleider van Leef en leer!

lees meer

27.05.2019

Uitnodiging voor de 3e TaalTafel in Zuid op 6 juni

Ben jij actief met taal in Zuid? Wil je geïnspireerd worden en collega's leren kennen?
Kom op 6 juni naar de derde TaalTafel in Amsterdam Zuid!

lees meer

27.05.2019

Plannen Leef en leer! 2019/2020

Leef en leer! gaat de komende jaren enthousiast door met het ondersteunen van het informele netwerk in Amsterdam. Naast de basiswerkzaamheden van Leef en Leer!, heeft gemeente Amsterdam ons gevraagd het aanbod uit te breiden om nog meer impact te kunnen hebben. 

lees meer

27.05.2019

Flink inburgeren in de Inburgerbar: InburgerBar in Parool's Schuim

Hans van der Beek van het Parool doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Laatst kwam hij langs bij de Inburgerbar op OBA Oosterdok. Je leest hier zijn mooie verslag!

lees meer

27.05.2019

Leef en leer! conferentie 25 juni 2019: Samenwerken, logisch?!

Als partner van Leef en leer! houd jij je dagelijks bezig met het verbeteren van (digitale) geletterdheid van Amsterdammers. Regelmatig wordt een beroep gedaan op je creativiteit en probleemoplossend vermogen. Daarnaast verandert de wereld om ons heen ook nog eens razendsnel. De kunst is om daar flexibel op in te spelen, om lenig te denken en slim samen te werken. En dat treft, want daar gaan wij deze Leef en leer! conferentie mee aan de slag.

lees meer

22.05.2019

Nieuw jasje voor het Leef en leerpasje

De Leef en leerpas is vernieuwd! In de nieuwe vorm vind je hem in een klein boekje met informatie over het leren van basisvaardigheden in Amsterdam.

lees meer

22.05.2019

Lezing laaggeletterdheid

Hoe kun je in de communicatie folders, informatie, website, posters en dergelijke rekening houden met het grote aantal mensen dat laaggeletterd is? Kom naar de Lezing laaggeletterdheid in OBA Oosterdok op 6 juni!

lees meer

15.05.2019

Taaloffensief

In december 2018 is nieuw beleid rond taal vastgesteld in de gemeenteraad: het Beleidskader Taaloffensief 2019-2022. Hierin staan de Amsterdamse ambities voor het taalbeleid voor de komende jaren.

lees meer

13.05.2019

FlexBieb X OBA

Op maandag 6 mei tekenden FlexBieb IJburg en OBA een samenwerkingsovereenkomst. Deze twee organisaties zetten zich voortaan samen in voor meer gemeenschapszin en persoonlijke ontwikkeling op IJburg en Zeeburgereiland.

lees meer

25.04.2019

Pak je Kans!

Laaggeletterdheid, armoede en (beginnende) schuldproblematiek hangen vaak samen. Taalcoaches kunnen te maken hebben met een maatje die in een armoede situatie zit. Leef en leer! biedt graag houvast met de training Pak je Kans. Naast het leren van de Nederlandse taal kunnen taalcoaches, na het volgen van deze training, hun taalmaatje ook wegwijs maken in de complexe wereld van de voorzieningen! 

lees meer

Webdesign: Creative Data | Vormgeving: Dsyner