Nieuws

Nieuws

Hier lees je het nieuws over Leef en leer!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Leef en leer! verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief. Hiermee houden wij je op de hoogte van nieuwtjes van het Leef en leer!-netwerk. Zo hoor je als eerste over nieuwe activiteiten, workshops en trainingen.

Aanmelden

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Vul het aanmeldformulier in.

22.11.2018

Netwerkbijeenkomst Taal in West

Op 13 december a.s. vindt de 10e Netwerkbijeenkomst Taal in West plaats. Bekijk het programma en meld je aan!

lees meer

21.11.2018

Programma Digi Challenge 2

Digi Challenge 2018 #2 | Het programma is bekend! Nog 14 dagen en dan is het tijd voor de tweede Digi Challenge dit jaar! Wil jij meer weten over de nieuwste lesmaterialen, privacy of een blik in de toekomst werpen?
Geef je dan nu op (er is namelijk een beperkt aantal plaatsen).

lees meer

14.11.2018

Amsterdam bedankt!

Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Het is belangrijk om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en het waardevolle werk dat ze doen!

lees meer

07.11.2018

We betalen steeds minder cash, groot probleem voor laaggeletterden

Stichting Lezen en Schrijven is bezorgd over het feit dat Nederlanders steeds minder met cash betalen. Eerder vandaag kwam De Nederlansche Bank met cijfers over het betaalgedrag van Nederland. 61 procent aankopen aan de kassa werd werd het afgelopen halfjaar met de pinpas betaald. Vier jaar geleden was het nog andersom, toen betaalden we voor 60 procent met cash geld.

lees meer

31.10.2018

TransTaalForum XL: kinderen vertalen voor hun ouders

Stichting Moving Arts Project organiseert op 21 november a.s. in samenwerking met de OBA het TransTaalForum XL over kinderen die vertalen voor hun ouders. Je bent van harte uitgenodigd, toegang is gratis.

lees meer

23.10.2018

Gratis OBA-lidmaatschap voor stadspashouders

Per 1 november is een OBA-abonnement voor Stadspashouders met de Stadspas met groene stip gratis. Deze actie is geldig tot 1 september 2019.

lees meer

21.10.2018

Zing Nederlands Met Me – volgende editie zondag 11 november

Voor iedereen die de taal beter wil leren - omdat dat zingend sneller gaat - en voor een ieder die graag uit volle borst zingt en nieuwe mensen wil ontmoeten. 

lees meer

08.10.2018

Taalcafé OBA Oosterdok

Nu ook Taalcafé in OBA Oosterdok. Alle Amsterdammers die hun taal willen verbeteren zijn van harte welkom om mee te doen! Op woensdagavond en zaterdagochtend. Gezellig met koffie en thee

lees meer

20.09.2018

Twee nieuwe Klik & Tik programma’s

Oefenen.nl heeft twee nieuwe Klik & Tik programma’s gelanceerd: Klik & Tik. De start en Klik & Tik. De tablet. In Klik & Tik. De start legt Webhulp Jomi in makkelijk taalgebruik uit hoe de computer werkt. Met Klik & Tik. De tablet gaat het om werken met de tablet. 

lees meer

Webdesign: Creative Data | Vormgeving: Dsyner