Nieuws

Nieuws

Hier lees je het nieuws over Leef en leer!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Leef en leer! verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief. Hiermee houden wij je op de hoogte van nieuwtjes van het Leef en leer!-netwerk. Zo hoor je als eerste over nieuwe activiteiten, workshops en trainingen.

Aanmelden

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Vul het aanmeldformulier in.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

18.03.2020

Online oefenen

Nu iedereen geadviseerd wordt sociaal contact te vermijden en zoveel mogelijk thuis te blijven, komen mensen die willen werken aan hun taal- en digitale ontwikkeling in de problemen. Zij doen dit vaak in groepen, met hun maatje of tijdens een oefen-of spreekuur in de bibliotheek. Gelukkig is er online genoeg te doen! We hebben wat tips verzameld.

lees meer

18.03.2020

Telefonische taalcoaching!

In deze lastige tijd van thuisisolatie zijn onze Taaladviseurs Coos en Barbara nog wel telefonisch en per e-mail bereikbaar voor coachingsvragen. Maak daar vooral gebruik van!

lees meer

18.03.2020

Coronavirus: communicatiemiddelen preventie en publieksvragen (anderstalig)

De Rijksoverheid heeft communicatiemiddelen beschikbaar gesteld over Corona preventie in verschillende talen. 

lees meer

13.03.2020

De OBA is tijdelijk gesloten

In navolging van de aangescherpte richtlijnen vanuit de overheid met betrekking tot de ontwikkelingen rondom het coronavirus, zijn met ingang van 13 maart alle OBA vestigingen gesloten. De Leef en leer! trainingen op OBA Oosterdok en vestigingen gaan dus NIET door.

lees meer

03.03.2020

Begrijpelijke informatie nieuwe coronavirus (COVID-19)

Iedereen heeft vragen over het coronavirus. Ongeveer één op de drie volwassenen heeft beperkte gezondheidsvaardigheden en 2,5 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder zijn laaggeletterd. Zij hebben moeite met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over het virus en de adviezen over zorg en preventie.

lees meer

24.02.2020

KOPPL en Leef en leer!

Leef en leer! werkt samen met KOPPL om zo nog meer Amsterdammers te kunnen ondersteunen. Het aanbod van Leef en leer! vind je terug in KOPPL maar ook als je opzoek bent naar ondersteuning rondom thema’s als geldzaken, (digi)tale vaardigheden, eenzaamheid, mantelzorg en gezondheid kan je bij KOPPL terecht.

lees meer

19.02.2020

Meer doen met internet? Gratis hulp bij de OBA

De OBA biedt gratis hulp met internet voor Senioren. Iedereen is welkom. Een lidmaatschap van de bibliotheek is niet verplicht. Zeg het voort.

lees meer

13.02.2020

Succesvolle Speeddates in OBA Osdorp en Banne

In januari en februari organiseert Leef en leer! in samenwerking met TopTaal, VCA, Doras en Gilde Amsterdam drie speeddate-avonden voor nieuwe taalkoppels in de OBA. De eerste editie in OBA Osdorp leverde maar liefst veertien matches op! Later dit jaar vervolgen we de tour in andere stadsdelen.

lees meer

12.02.2020

OBA Belastingdag 2020

Ken je mensen die moeite hebben met hun belastingaangifte? Wijs ze dan op de OBA Belastingdag!

lees meer

11.02.2020

Taal in West

Akros brengt het Taalaanbod in West mooi in beeld. Onder meer samen leren, en samen oefenen bij de taalles in de Tagerijn en de computerles op de Manveltschool. Bekijk snel het filmpje!

lees meer

Webdesign: Creative Data | Vormgeving: Dsyner