Nieuws

Nieuws

Hier lees je het nieuws over Leef en leer!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Leef en leer! verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief. Hiermee houden wij je op de hoogte van nieuwtjes van het Leef en leer!-netwerk. Zo hoor je als eerste over nieuwe activiteiten, workshops en trainingen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

22.11.2023

Terugblik: Digi Challenge 2023

Op vrijdag 12 oktober vond de derde en laatste sessie van de Digi Challenge 2023 plaats. Aanwezigen verzamelden zich voor deze bijzondere dag, waar de focus lag op het gezamenlijke doel om de digitale kloof te verkleinen.

lees meer

19.11.2023

Terugblik: Zing Nederlands Met Me

Op 31 oktober vond in het OBA Theater een zangfestijn plaats, georganiseerd door Leef en leer!, in samenwerking met de OBA en Paradiso. Dit evenement taalvrijwilligers en taalleerders voor een middag vol met muziek en vreugde. 

lees meer

17.11.2023

Organisaties in beeld: Stichting Samen is niet alleen

Om onze partners in de stad beter te leren kennen en te zien waar zij zich dagelijks voor inzetten, gaan we iedere maand met een partner in gesprek. Deze maand maken we kennis met Stichting Samen is niet alleen.

lees meer

10.11.2023

Organisaties in beeld: Het Leeshuis

Om onze partners in de stad beter te leren kennen en te zien waar zij zich dagelijks voor inzetten, gaan we iedere maand met een partner in gesprek. Deze maand nemen we een kijkje in het Leeshuis in Amsterdam-Noord.

lees meer

10.11.2023

Taalvrijwilliger Yde (68) ondersteunt anderstaligen: ‘We zoomen nog steeds twee keer per week’

Om onze partners in de stad beter te leren kennen en te zien waar zij zich dagelijks voor inzetten, gaan we iedere maand met organisaties en vrijwilligers in gesprek. Deze week een interview met Yde Linsen, een taalvrijwilliger die naast zijn vaste dag op het ROC ook Taalmaatje is en twee keer per week zoomt met een statushouder.

lees meer

16.10.2023

Zing Nederlands Met Me (VOL)

Dinsdag 31 oktober wordt 'Zing Nederlands Met Me' georganiseerd door Leef en leer!, OBA en Paradiso. Kom jij ook met ons meezingen? 

lees meer

28.09.2023

Digitale inclusie: Test je digitale vaardigheden en doe mee aan de Digi Challenge

Op 10 juli 2023 meldde de NOS dat veel Nederlanders digitale overheidsdiensten niet goed begrijpen. Ongeveer vier en een half miljoen Nederlanders hebben niet genoeg digitale vaardigheden. Hierdoor voelen ze zich alleen in een wereld die steeds meer afhankelijk wordt van technologie. Deze cijfers laten zien dat er een groot probleem is in Nederland met mensen die digitaal niet goed kunnen meekomen.

lees meer

20.09.2023

Terugblik: Conferentie Leef en leer! 2023

Op 19 september 2023 vond de jaarlijks Leef en leer! conferentie plaats in het OBA Theater. Dit jaar was het thema: "Jouw taal. Mijn taal?". De conferentie was een middag vol met leuke en interessante sprekers, inspiratiesessies en taalonderwerpen. 

lees meer

20.09.2023

Met je taalmaatje naar het Stedelijk museum - 13 en 17 oktober

In oktober organiseert Leef en leer! weer twee museumbezoeken voor taalleerders en taalcoaches. Deze maand gaan we naar het Stedelijk Museum. Doe je mee?

lees meer

19.07.2023

Verslag Stedelijk Netwerkoverleg Taal op 6 juli

Op 6 juli vond het Stedelijk Netwerkoverleg Taal plaats in OBA Oosterdok. Verschillende organisaties, vrijwilligers en gemeente Amsterdam hebben hieraan deelgenomen. 

lees meer

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner