Leef en leer! in Coronatijd. Bekijk hier alle relevante informatie
Omgaan met laaggeletterdheid

Omgaan met laaggeletterdheid

Heb jij in jouw werk wel eens te maken met mensen die laaggeletterd zijn? Bijvoorbeeld cliënten die niet begrijpen wat er van ze verwacht wordt, medewerkers die basisvaardigheden missen om hun werk goed te doen, patiënten die hun medicatie verkeerd innemen of ouders die niet bijbenen wat hun kinderen op de basisschool leren? Dan is deze training echt iets voor jou!

In de training Omgaan met laaggeletterdheid leer je de problematiek tijdig herkennen en hier adequaat mee omgaan. Leef en leer! biedt deze training voor iedereen die in Amsterdam werkt. Je leert laaggeletterdheid herkennen, je communicatie aanpassen en hoe je kunt doorverwijzen naar de juiste plekken voor ondersteuning.

Inhoud van de training

De training gaat hoofdzakelijk over de dagelijkse praktijk waarin jij als professional met laaggeletterdheid te maken krijgt. Je oefent met situaties die je in jouw dagelijkse praktijk tegenkomt en je leert hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw boodschap echt overkomt. Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen en handige informatie.

Praktische informatie

De training duurt twee dagdelen. Op dag 1 leer je hoe je laaggeletterdheid herkent en hoe je kunt checken of jouw informatie overgekomen is. Op dag 2 leer je met behulp van een trainingsacteur eenvoudig te communiceren en hoe je het ongemakkelijke gesprek over laaggeletterdheid makkelijk kunt maken.

De training wordt aangeboden op onderstaande data en is toegankelijk voor deelnemers van diverse organisaties (zowel professionals als vrijwilligers) in Amsterdam. Daarnaast kan de training op maat en in-company worden gegeven. Ook is het mogelijk om een verdiepingstraining te organiseren, bijvoorbeeld een jaar nadat je team een eerste training over laaggeletterdheid heeft gevolgd.

Deze trainingen zijn kosteloos.

Wegens de corona crisis bieden we de training nu ook geheel online aan. 

Meer weten of aanmelden? Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met je op.

Data training Omgaan met Laaggeletterdheid

Er zijn geen trainingen gepland.

Informatie aanvraag in-company training

Webdesign: Creative Data | Vormgeving: Dsyner