Training herkennen en doorverwijzen

Training herkennen en doorverwijzen

In de strijd tegen armoede wil gemeente Amsterdam zo veel mogelijk Amsterdammers de mogelijkheid bieden om hun basisvaardigheden te verbeteren. Om deze groep te bereiken is het belangrijk dat medewerkers van organisaties laaggeletterdheid herkenne. Met mensen daarover in gesprek gaan en hen doorverwijzen naar de juiste plek. Daarom biedt Leef en leer! vanaf begin 2020 een training Herkennen en doorverwijzen aan.

Inhoud van de training

De training bestaat voor een klein deel uit theorie over de kenmerken en het herkennen van laaggeletterdheid. Maar spitst zich vooral toe op de dagelijkse praktijk van de medewerkers van organisaties. Zodat zij leren hoe ze hierover het gesprek kunnen aangaan. Het oefenen van praktijksituaties op de werkvloer krijgt ruimschoots de aandacht.

Het onderdeel doorverwijzen is op maat gemaakt voor de Amsterdamse situatie; de taalconsulenten en informele doorverwijzers in de stadsdelen komen uitgebreid aan bod.

Praktische informatie

De training duurt twee dagdelen waarbij het eerste dagdeel meer gericht is op de theorie en het tweede dagdeel op de praktijk. De training wordt aangeboden op onderstaande data en is toegankelijk voor deelnemers uit diverse organisaties (zowel professionals als vrijwilligers). Daarnaast kan de training op maat, in-company worden gegeven.

Meer weten of aanmelden? Vul het contact formulier hieronder in en wij nemen contact met je op.

Data basistrainingen

Er zijn geen basistrainingen gepland.

Data verdiepingstrainingen

Er zijn geen verdiepingstrainingen gepland.

Aanmeldformulier / informatie aanvraag in-company training

Webdesign: Creative Data | Vormgeving: Dsyner