Leef en leer! in Coronatijd. Bekijk hier alle relevante informatie
Trainingen

Overige trainingen

Naast de trainingen die je bij de Taaladviseurs van Leef en leer! kunt volgen, zijn er nog een aantal andere trainingen in de stad. Dit is een overzicht.

Ondersteuning bij taalcoaching op afstand

Wij helpen jou ook graag op afstand om jouw werk als taalcoach makkelijker en leuker te maken. Het kan in deze corona-crisis moeilijker zijn om manieren te vinden om jouw taalmaatje te blijven ondersteunen omdat je elkaar niet meer fysiek kunt ontmoeten. Daarom bieden onze taaladviseurs Barbara en Coos ook ondersteuning aan taalvrijwilligers door middel van opgenomen webinars, zoomsessies en telefonische coaching.

Bekijk hier alle informatie: ondersteuning bij taalcoaching op afstand.

Amsterdams Buurvrouwen Contact

Bij het ABC volgen nieuwe vrijwilligers een basistraining (van 4 ochtenden of 2 zaterdagen) over lesgeven, grenzen stellen, interculturele communicatie en de opbouw en invulling van de lessen. Verder krijgt de taalvrijwilliger persoonlijke begeleiding van een vrijwilligerscoördinator en kan gebruik maken van het lesmateriaal uit de ABC-bibliotheek. Er is mogelijkheid voor bijscholing middels workshops van de ABC-academie, en je kunt regelmatig andere vrijwilligers ontmoeten om ervaringen uit te wisselen.

Voor vrijwilligers van het ABC zijn alle trainingen kosteloos.

Voor vrijwilligers van buiten het ABC geldt:
Kosten voor één workshop 50,-
Kosten basistraining: 175,-

Meer informatie: www.abcamsterdam.org of info@abcamsterdam.org 

ABC Alliantie West

ABC Alliantie West biedt vrijwilligers allerhande trainingen. Zo zijn er trainingen-on-the-job, deskundigheidsbevorderende trainingen, themabijeenkomsten, intervisies en workshops. Ook biedt ABC Alliantie West haar vrijwilligers externe cursussen en trainingen en workshops bij de Vrijwilligers Academie Amsterdam.

Voor meer informatie neem contact op met Remco Neuteboom via r.neuteboom@abc-west.nl.

Het Begint met Taal

Het Begint met Taal biedt verschillende trainingen aan voor coördinatoren en taalcoaches. Tijdens praktijkgerichte trainingen geven professionele trainers je handvatten voor effectieve en leuke taalontmoetingen. In de online Brochure Vrijwilligerstrainingen Academie 2017 vind je een uitgebreide beschrijving van de trainingen: Aan de slag met Taal!, Effectief coachen bij tweede taalverwerving, Omgaan met grenzen stellen, Interculturele communicatie (Nieuw!) en Taalcafé in de praktijk (Nieuw!).
Neem contact om trainingen te organiseren.

Meer informatie: www.hetbegintmettaal.nl/trainingen-en-webinars/ 

Samenspraak Rivierenbuurt (WOOR)

Nederlandse taalbegeleiders ontvangen praktische ondersteuning op het gebied van conversatieles. Je wordt ondersteund door ervaren coördinatoren. Bovendien krijgt je als taalbegeleider readers met daarin informatie en tips over het bevorderen van spreekvaardigheid. Tijdens de begeleidersdag worden er lezingen gehouden met als onderwerpen interculturele communicatie en Nederlands als tweede taal. Ook ontmoet je er andere vrijwilligers en kunt je ervaringen uitwisselen.

Meer informatie: www.samenspraakrivierenbuurt.nl

Vrijwilligers academie Amsterdam

Armoede en schulden kunnen leiden tot stress, uitzichtloosheid en depressiviteit. Daarom is het belangrijk dat mensen financiële problemen herkennen en de weg in schuldhulp weten te vinden. De gemeente Amsterdam heeft, samen met diverse (vrijwilligers)organisaties, de training Wegwijs in Schuldhulp ontwikkeld. Vrijwilligersacademie verzorgt deze om vrijwilligers goed toe te rusten met de juiste kennis.

Meer informatie: http://www.vrijwilligersacademie.net/nl/opleiding/2/908/wegwijs-in-schuldhulp 

 

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner