Pak je kans

In Amsterdam leven veel mensen met een krappe beurs. Daardoor kunnen zij niet altijd meedoen in de stad. De gemeente Amsterdam wil dat iedereen meedoet. In de folder staan alle voorzieningen van de gemeente oop een rij. Bij de folder is het lesboekje Pak je kans ontwikkeld. 

Beschrijving

Het lesboek Pak je kans is gemaakt om de ingewikkelde regelingen begrijpelijk en eenvoudig te maken voor mensen die voor vergoedingen vanuit de armoedebestrijding in aanmerking komen en zelf laaggeletterd zijn. 

Het helpt de deelnemer om te weten te komen welke hulp er is. En hoe hij daaraan kan komen. En wie daarbij kan helpen. Dat kan de begeleider ook helpen om met de deelnemer(s) aan de slag te gaan.

Misschien kan jouw deelnemer ook wat hulp gebruiken.

Pak je kans bestaat uit 13 verschillende lessen. Elk onderdeel is opgezet vanuit de VUT structuur: Vooruitkijken/voorbereiden; uitvoeren; terugkijken. Het lesboek helpt ook de taalvaardigheid te ontwikkelen. Zo wordt er aandacht besteed aan diverse leesstrategieën: oriënterend lezen; zoekend lezen. En aan tekstvormen: websites; tabellen.

Het is niet nodig het hele lesboek door te gaan. Wel is het handig om het eerste onderdeel te doen: folder – eerste indruk. Dan zal blijken welke onderdelen interessant kunnen zijn voor de deelnemer.

Toegankelijkheid

Pak je kans is te bestellen via het e-mail adres pakjekans@amsterdam.nl.

Bron: Gemeente Amsterdam en Stichting lezen en schrijven.

Hoofdauteur: Elleke Radstake

Delen via

Eigenschappen

Doelgroep:
  • Nederlands als moedertaal
  • Nederlands als tweede taal
Materiaal:
  • LeerboekTerug naar vorige pagina

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner