Leef en leer! in Coronatijd. Bekijk hier alle relevante informatie

Leef en leerpunt

Om volwaardig mee te kunnen doen in onze samenleving heb je bepaalde basisvaardigheden nodig. Zo moet je de Nederlandse taal voldoende machtig zijn, kunnen omgaan met geld en ook digitaal vaardig zijn. Voor mensen die deze vaardigheden nog niet voldoende onder de knie hebben, openen we in september 2018 op OBA Bijlmerplein een Leef en leerpunt

Het Leef en leerpunt is de plek bij uitstek voor Amsterdammers om informatie in te winnen over-, en om aan de slag te gaan met de drie basisvaardigheden taal, rekenen en computer. Het wordt een laagdrempelige en huiselijke plek met een focus op persoonlijke hulp en aandacht, dat op vaste tijden bemand is. De OBA werkt hierbij nauw samen met partners in de wijk en vult samen met hen het programma.

Wat is er te doen op het Leef en leerpunt?

 1. Direct aan de slag
  Bezoekers kunnen direct aan de slag om te oefenen op de computer of met materialen uit de OBA collectie. De OBA medewerker kan hierover informatie geven en mensen op weg helpen. Op vaste tijden is er ook een docent aanwezig die de bezoekers inhoudelijk nog verder kan helpen.

 2. Activiteiten
  Er worden activiteiten georganiseerd door de OBA en door vrijwilligersorganisaties in de buurt waarmee we samenwerken. Het aanbod sluit aan bij de behoefte van de buurt en verschilt dus per vestiging.

 3. Informeren en doorverwijzen
  Vrijwilligers ontvangen bezoekers en geven hen informatie over de mogelijkheden op het  Leef en leerpunt. Een Taalconsulent van gemeente Amsterdam houdt spreekuur. Zo kunnen mensen worden doorverwezen naar formeel en informeel aanbod in de buurt.

 1. Ondersteuning en advies voor Vrijwilligers
  Een Taaladviseur houdt een spreekuur voor vrijwilligers(organisaties) die vragen hebben over het aanleren van basisvaardigheden.


Vier Leef en leerpunten
Eind 2018 zijn er 4 Leef en leerpunten, namelijk op OBA Bijlmerplein, OBA Oosterdokseiland, OBA Osdorp en OBA Diemen.

Feestelijke opening
Op 6 september a.s. (tijdens de week van de Alfabetisering) openen we om 16.00 uur op feestelijke wijze het eerste Leef en leerpunt in OBA Bijlmerplein. Jullie zijn daar van harte voor uitgenodigd. Meer informatie volgt!


Leef en leerpunt
Vraag en kom verder.

Delen via

Webdesign: Creative Data | Vormgeving: Dsyner