Leef en leer! in Coronatijd. Bekijk hier alle relevante informatie

Programmering Week van de Alfbetisering

Tijdens de Week van de Alfabetisering (3 t/m 9 september) is er extra aandacht voor laaggeletterdheid. Natuurlijk ook in Amsterdam. De OBA organiseert samen met Leef en leer! tal van activiteiten gedurende deze week.  Iedereen is van harte welkom. Zeg het voort!

Wat is er te doen?

Karaoke
Leer al zingend Nederlands! Een evenement speciaal voor taalvrijwilligers en hun taalmaatje die hun Nederlands willen bijspijkeren. Voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren, graag zingt en nieuwe mensen wil ontmoeten. Een interactieve show door de Karaoke Kelly's, speciaal voor taalvrijwilligers en hun taalmaatje. Toegang is gratis, kinderen zijn ook welkom!
Plaats, datum en tijd  
Centrale OBA: 5 september 2018 van 16.00 – 17.00 uur

Digi-taalmarkt 
Op deze markt presenteren we samen met onze partners in de wijk, het aanbod op het gebied van taal en digitale vaardigheden. Laaggeletterden maken onder het genot van een lekker hapje en drankje kennis met de mogelijkheden om Nederlands en digitale vaardigheden bij te leren. Ook is er volop entertainment met leuke activiteiten, demo’s, taalspelletjes en muziek.
Plaats, datum en tijd  
OBA Waterlandplein: 4 september 2018 van 09.30 – 12.00 uur
OBA Bijlmerplein:     6 september 2018 van 13.00 – 16.00 uur
OBA Slotermeer:      7 september 2018 van 12.00 - 17.00 uur

Opening Leef en leerpunt
Feestelijke opening van het Leef en leerpunt. Het Leef en leerpunt is de plek waar bewoners van Zuidoost straks terecht kunnen met al hun vragen over het leren van Nederlands, de computer gebruiken of rekenen en omgaan met geld.
Plaats, datum en tijd  
OBA Bijlmerplein: 6 september 2018 van 15.30 – 17.00 uur

Taallunch
Een taallunch met lekkere broodjes, hilarische bingo en creatieve taal-zang-workshop
Plaats, datum en tijd  
OBA van der Pek: 7 september 2018 van van 10.30 - 12.30 uur.

Transtaal kinderen
In samenwerking met Moving Arts Project wordt  Transtaal kinderen gepresenteerd. Dit is een project over kinderen die vertalen voor hun ouders. Zie hier meer informatie over het programma.
Plaats, datum en tijd  
OBA van der Pek van 29 aug-8 sept

Spraakversterker
In een workshop van ongeveer twee uur met een korte pauze werken we door middel van taalspellen, theaterspelopdrachten, muziek en ritme aan het vergroten van de Nederlandse spreekvaardigheid en om met plezier de Nederlandse taal actief gebruiken. 
Plaats, datum en tijd  
OBA Waterlandplein
Dinsdag 4 september 2018, 16.00-17.00 uur
OBA Bijlmerplein
Woensdag 5 september 2018, 14.00-15.00 uur

Podiumactiviteiten
In de vestigingen OBA Slotermeer, Waterlandplein en Osdorp worden vrolijke, leerzame voorstellingen gegeven voor volwassenen die bezig zijn met het leren van Nederlands. De voorstellingen duren gemiddeld 45 minuten en zijn een afwisseling van live muziek, zang, toneel en eigentijds poppenspel.

Ontbijt/ lunch samen met deelnemers van de leesclub en met ouderen. 
Zodat zij elkaar kunnen voorlezen en kennismaken.
Plaats, datum en tijd  
OBA Banne, 7 septemberDelen via

Webdesign: Creative Data | Vormgeving: Dsyner