Leef en leer! in Coronatijd. Bekijk hier alle relevante informatie
Ondersteuning bij Taalcoaching op afstand

Ondersteuning bij Taalcoaching op afstand

Wij helpen jou ook graag op afstand om jouw werk als taalcoach makkelijker en leuker te maken. Het kan in deze corona-crisis moeilijker zijn om manieren te vinden om jouw taalmaatje te blijven ondersteunen omdat je elkaar niet meer fysiek kunt ontmoeten. Daarom bieden onze taaladviseurs Barbara en Coos ook ondersteuning aan taalvrijwilligers door middel van opgenomen webinars, zoomsessies en telefonische coaching.

Zoom in

Na het kijken van het webinar nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan een van de zoomsessies. Hier kan je in gesprek gaan met onze taaladviseurs en andere taalcoaches over de stof uit het webinar. De zoomsessies duren een uur en zijn ingedeeld in drie doelgroepen: 1 op 1 taalcoaches, coaches van groepen en tot slot een voor coördinatoren.
Wil of kan je geen gebruik maken van Zoom? Dan is het ook mogelijk om met onze taaladviseurs te bellen.

Schrijf je onderaan de pagina in voor een zoom- of telefonische sessie.

Webinar: Op afstand dichtbij zijn

Het webinar bestaat uit drie delen die je in je eigen tempo kan bekijken. Het eerste deel is de introductie en deel twee en drie behandelen verschillende onderwerpen waarmee je binnen- en buitenshuis kan oefenen met behulp van digitale middelen.

Het afspelen van filmpjes in de webinars werkte niet. Hierbij de filmpjes waarnaar Coos en Barbara verwijzen.

Film uit webinar deel 2: Kinderen leren interviewen.

Film uit webinar deel 3: Dit is de tijd van doen.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Webinar: Telefonisch taalcoachen

Wil of kan je geen gebruik maken van Zoom? Ook telefonisch is taalcoaching mogelijk. Bekijk het webinar voor tips! Dit webinar bestaat uit twee delen die je in eigen tempo kunt bekijken. Het eerste deel gaat over bellend in gesprek gaan en didactische tips om het gesprek verder te brengen dan 'hoe gaat het?'. Deel twee gaat over luisteren en schrijven.

Deel 1

Deel 2

Data zoomsessies

Plan een sessie met onze taaladviseurs

Praat verder over de webinars, stel je vragen en deel je ervaringen tijdens een zoom- of telefonische sessie met de taaladviseur en andere taalvrijwilligers. Je ontvangt van ons instructies en een code om deel te nemen.

Er zijn geen trainingen gepland.

Inschrijven

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner