Trainingen

Verdiepingstraining

Na het volgen van de Basistraining is het ook mogelijk om aan een verdiepingstraining deel te nemen. Zie de beschikbare data en de verschillende opties hieronder. Meer informatie vind je in de 'lees meer'.

Data verdiepingstrainingen

16 jun
Workshop Dramatische expressie (Voor taalvrijwilligers)
OBA Oosterdok
Vrijdag 13.00
Info:

In deze workshop komen een aantal taal- en toneelspelletjes aan bod die elke enthousiaste taalvrijwilliger kan spelen met anderstaligen die Nederlands leren. Deze fantasievolle en creatieve activiteiten zijn handig om woordenschat te herhalen of om beter te leren communiceren. Ze zorgen bovenal voor plezier bij het oefenen van het Nederlands.

We staan even stil bij de educatieve waarde en de 'regels' van een goed spel, en er worden uiteraard verschillende spelletjes gespeeld. Ook rollenspelen, dialoogjes en het dramatiseren van gedichten krijgen aandacht. We bespreken waarop je kunt letten om mensen die Nederlands leren te helpen én te motiveren.

Peter Schoenaerts studeerde Nederlands en Engels aan de KU Leuven en volgde een dramaopleiding in New York. Hij werkte jarenlang als docent NT2 en was expert Nederlands als vreemde taal bij de Taalunie. Sinds 2001 maakt hij geregeld theaterproducties voor en met anderstaligen. Peter werkte mee aan verscheidene bekende taalpublicaties, zoals de ‘Thematische Woordenschat Nederlands voor Anderstaligen’ (Intertaal), ‘Plein 16’ (Boom), ‘Vanzelfsprekend (Acco) en ‘Nederlands oefenen. Taalpuzzels met 1000 basiswoorden’ (Boeklyn). Hij maakt ook een podcast voor iedereen die lesgeeft aan mensen die Nederlands leren: www.docentnt2.eu.

Data:
Vrijdag 16 jun
Tijd:
13.00-16.30 (met pauze)
Locatie:
OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143
Docent:
Peter Schoenarts

Inschrijfformulier

Taaladviseurs

Persoonlijk advies nodig? Of behoefte aan een andere verdiepingstraining?
Neem direct contact op met de taaladviseurs.

Webdesign: Maatwwwerk | Vormgeving: Dsyner