Leef en leer! in Coronatijd. Bekijk hier alle relevante informatie
Trainingen

Verdiepingstraining

Na het volgen van de Basistraining is het ook mogelijk om aan een verdiepingstraining deel te nemen. Zie de beschikbare data en de verschillende opties hieronder. Meer informatie vind je in de 'lees meer'.

Data verdiepingstrainingen

16 mrt
Verdiepingstraining Succes!
OBA Oosterdok
Dinsdag 9.00
Info:

De verdiepingstraining Succes! bereidt je voor op effectief gebruik van de lees-en schrijfmethode Succes! Deze methode is voor anderstaligen (en voor NT1-leerders) die al een beetje Nederlands spreken en ook hun lees en schrijfvaardigheid willen verbeteren.

Succes! bestaat uit meer dan 50 verschillende themaboekjes op 3 niveaus. De thema's zijn gericht op functionele onderwerpen; van werkzoeken, de basisschool tot gezond eten en drinken.

Tijdens de bijeenkomst krijg je inzicht in het gehele aanbod van Succes! en is er speciale aandacht voor feedback geven op schrijfproblemen (grammatica, opbouw van een tekst, spelling etc.). De methode is speciaal ontwikkeld voort taalvrijwilligers door de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Data:
Dinsdag 16 mrt
Tijd:
9.00-12.00 uur
Locatie:
OBA Oosterdok, Oosterdokkade 143
Docent:
Barbara Meeuwig

19 mrt
Verdiepingstraining: SpreekTaal
OBA Oosterdok
Vrijdag 14:00
Info:

Ben je als taalvrijwilliger op zoek naar een aansprekend leermiddel voor je deelnemers? In de training SpreekTaal leer je alles over dit materiaal. Het materiaal is speciaal ontwikkeld voor vrijwilligers en geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk aan te sluiten bij de leefwereld van je deelnemer.

SpreekTaal is een methode voor anderstaligen om Nederlandse spreekvaardigheid te oefenen. De methode is ontwikkeld door de VU in opdracht van 'Het Begint met Taal". 

Data:
Vrijdag 19 mrt
Tijd:
14:00-17:00 uur
Locatie:
OBA Oosterdok, Oosterdokkade 143
Docent:
Coos Lohman

19 apr
Verdiepingstraining: Structureer je lessen
OBA Oosterdok
Maandag 9.30
Info:

Veel vrijwilligers herinneren zich de handvatten uit de Basistraining om op een gestructureerde manier hun lessen(serie) vorm te geven.

Denk aan bijvoorbeeld het VUT en ABCD model. Toch blijkt structuur aanbrengen moeilijk voor veel van onze vrijwilligers.

Tijdens deze twee bijeenkomsten gaan we samen werken aan een opzet voor onze eigen lessituatie.  Je gaat naar huis met een eigen opzet voor een les of lessenserie, waar je direct mee aan de slag kan.

Data:
Maandag 19 apr
Tijd:
9.30-12.30 uur
Locatie:
OBA Oosterdok, Oosterdokkade 143
Docent:
Coos Lohman

Inschrijfformulier

Taaladviseurs

Persoonlijk advies nodig? Of behoefte aan een andere verdiepingstraining?
Neem direct contact op met de taaladviseurs.

Webdesign: Creative Data | Vormgeving: Dsyner