Leef en leer! in Coronatijd. Bekijk hier alle relevante informatie
Nieuws

Nieuws

Hier lees je het nieuws over Leef en leer!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Leef en leer! verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief. Hiermee houden wij je op de hoogte van nieuwtjes van het Leef en leer!-netwerk. Zo hoor je als eerste over nieuwe activiteiten, workshops en trainingen.

Aanmelden

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Vul het aanmeldformulier in.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

17.09.2020

Spreekuur voor taalvrijwilligers

Voor taalvrijwilligers die Amsterdammers helpen bij het leren van de Nederlandse taal, organiseren we vanaf 29 september wekelijks een telefonisch spreekuur. Tijdens dit spreekuur kunnen ze terecht met al hun vragen.

lees meer

17.09.2020

Fotowedstrijd "IS DIT EENZAAMHEID?"

Door de coronacrisis hebben veel bewoners van Amsterdam Nieuw-West ervaren hoe het is om geïsoleerd of eenzaam te zijn. De KennisAlliantie Eenzaamheid nodigt jou uit jouw ervaring met isolatie en eenzaamheid in beeld te brengen met de fotowedstrijd "Is dit eenzaamheid?" Doe je mee?

lees meer

14.09.2020

Webinar Leef en leer! conferentie: Back to school

Op 8 september organiseerden we de jaarlijkse Leef en leer! conferentie, ditmaal in de vorm van een online stedelijk webinar. Bekijk hier het webinar.

lees meer

14.09.2020

Terugblik op Back to school – speeddate met organisaties

In de week van het Lezen & Schrijven vond een bijzondere bijeenkomst plaats voor mensen die het leuk die het leuk vinden om voor de klas te staan om mensen te helpen iets te leren waarmee ze verder kunnen.

lees meer

13.08.2020

Hulp bij donorregistratie

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen die ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente wordt in het donorregister geregistreerd met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Je kunt er ook voor kiezen om geen donor te zijn, dat moet je dan op tijd doorgeven. Mensen die hulp nodig hebben bij deze registratie, kunnen terecht bij de OBA.

lees meer

14.07.2020

Speeddaten met vrijwilligers voor informele organisaties

Is jouw organisatie er na de zomervakantie weer klaar voor om Back to School te gaan met groepslessen voor kleine groepen (max. 5 deelnemers)? Maar ben je wegens de corona maatregelen genoodzaakt jouw groepen kleiner te maken en heb je onvoldoende vrijwilligers beschikbaar? Of kan je sowieso wel wat nieuwe vrijwilligers gebruiken om groepen te begeleiden of les te geven? Wij helpen jou graag!

lees meer

15.06.2020

Training Zoom techniek

Wil je graag contact houden met je taalmaatje? Dat kan door te videobellen met het programma Zoom. Wij bieden hulp en organiseren een Zoom-training voor beginners en halfgevorderden. Samen gaan we de knoppen uitproberen zodat we via het scherm met elkaar kunnen praten. 

lees meer

15.06.2020

Omgaan met laaggeletterdheid

Sinds begin dit jaar biedt Leef en leer! de training Omgaan met Laaggeletterdheid aan voor vrijwilligers en professionals die in hun werk te maken kunnen krijgen met cliënten die laaggeletterd zijn. In de training leren deelnemers de problematiek tijdig herkennen en hier adequaat op te reageren.

lees meer

12.06.2020

Verslag Back to School bijeenkomst met de GGD

Op donderdag 25 juni organiseerden Leef en leer! en Vrijwilligers Centrale Amsterdam samen met de GGD een sessie voor alle organisaties die na de zomer hun lessen weer willen opstarten.

lees meer

11.06.2020

Online bijeenkomst 'Back to School'

Op 25 juni a.s. organiseren Leef en leer!, Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) en de GGD een eerste online bijeenkomst voor alle coördinatoren van informele organisaties die werken met groepen.

lees meer

Webdesign: Creative Data | Vormgeving: Dsyner