Nieuws

Nieuws

Hier lees je het nieuws over Leef en leer!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Leef en leer! verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief. Hiermee houden wij je op de hoogte van nieuwtjes van het Leef en leer!-netwerk. Zo hoor je als eerste over nieuwe activiteiten, workshops en trainingen.

Aanmelden

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Vul het aanmeldformulier in.

17.10.2019

Spreekuur voor taalvrijwilligers

Voor taalvrijwilligers die Amsterdammers helpen bij het leren van de Nederlandse taal, organiseren we wekelijks een inloop spreekuur in OBA Oosterdok. Hier kunnen ze terecht met al hun vragen.

lees meer

26.09.2019

Taalcafé's OBA

De OBA organiseert wekelijks in drie vestigingen een Taalcafé voor iedereen die zijn Nederlands wil verbeteren. Het Taalcafé is een gezellige bijeenkomst waar anderstaligen in groepjes met Nederlandstalige vrijwilligers praten en taalspelletjes doen.

lees meer

24.09.2019

Stedelijk netwerkoverleg

Op 19 november organiseren we een stedelijk netwerkoverleg. Tijdens het netwerkoverleg wisselen kennis en ervaringen uit op het gebied van informeel leren van basisvaardigheden tussen de verschillende stadsdelen. 

lees meer

18.09.2019

Even voorstellen

We zijn ontzettend blij met twee nieuwe enthousiaste collega’s, die deze maand zijn begonnen. Hieronder stellen Aniek Meijer (links op de foto) en Petra Merkens (rechts) zich aan je voor.

lees meer

18.09.2019

Save the date: Digi Challenge III

Op 10 december aanstaande vindt bij de OBA de derde editie van de Digi Challenge plaats. Markeer deze datum alvast in je agenda! 

lees meer

16.09.2019

Pak je Kans dagen in de OBA

De OBA organiseert samen met gemeente Amsterdam dit najaar weer twee Pak je Kans middagen. We helpen mensen die een laag inkomen en weinig vermogen hebben op weg. Nieuw dit jaar is een Pak je Kans middag speciaal voor ondernemers in OBA Oosterdok!

lees meer

16.09.2019

Meer geld voor aanpak laaggeletterdheid

Goed nieuws na de Week van de Alfabetisering (9 t/m 15 september): gemeenten krijgen extra geld om laaggeletterdheid aan te pakken. Daarmee kunnen zij inwoners helpen die moeite hebben met taal of het lastig vinden om met een computer te werken.

lees meer

10.09.2019

Kookboek met Stadspas

De Stadspas brengt ter ere van haar 30e verjaardag een kookboek uit: Amsterdammers aan tafel. Het is een Amsterdams kookboek, vol met lekkere recepten, tips van bekende Amsterdammers en sociale initiatieven.

lees meer

10.09.2019

Top 10 | Taalvrijwilligers

Taalvrijwilligers en taalmaatjes opgelet! Onze taaladviseurs Coos en Barbara hebben een top 10 aan leestips samengesteld. Met boeiende geschiedenissen en praktische oefeningen voor tijdens de taalles. 

lees meer

05.09.2019

Oproep voor coördinatoren!

Deelnemers zijn tevreden, vrijwilligers zijn tevreden. Tegelijk weet jij dat er inhoudelijk nog wel wat verbeterd kan worden.

lees meer

Webdesign: Creative Data | Vormgeving: Dsyner